profiel rembrandt zegers 

Ik krijg de meeste energie van verbinden op reflectie en inhoud. Waarna betrokkenen als ze willen dingen kunnen gaan doen die ze misschien altijd al wilden doen, of die nieuw, nodig en aantrekkelijk geworden zijn. Ik ben een aanhanger van het idee dat individuele minds (en bodies) niet bestaan. Individu zijn is een prachtige uitvinding met vele (liberale) voordelen, maar vaak ook een vloek voor betrokkenen zelf en voor de omgeving. 

Na lagere school en middelbare school in Utrecht, dacht ik wetenschap te gaan bedrijven (Biologie/ Biofysica), maar de praktijk trok me via nog een stuk studie in Wageningen (o.a. Voorlichtingskunde en Veranderingsstrategieën) naar de frontlinie van milieu en natuur educatie. Daarna werd ik steeds meer gefascineerd door groepen en organisaties en hoe die werken. Ik was in dienst van Ernst & Young (advies groep Organisatie, Strategie en Verandering) en later werd ik deel van een organisatie die en de uitdaging van opkomen voor de natuur en zorgen voor de best mogelijk organisatie met elkaar verenigde (Greenpeace International), waar ik verantwoordelijk was voor een aantal grote regionale kantoren (o.a. US, Canada, Rusland). Mijn huidige focus is verder verdiept door het Tavistock Instituut voor Human Relations (Londen UK), waar ik associate was en nog weer later ook door onderzoek te doen naar de levende ervaring van werken met de natuur. Dat is onderzoek naar leiders en hun relatie met de natuur.

Voor maatschappelijke opgaven en verandering is mijn focus nu steeds meer op gehelen van wijken, steden, gebieden, het land, de wereld. Zo ben ik ook expert van het UN Harmony with Nature programma. Verder heb ik veel werk gedaan in de zorg en ken ik vele ins en outs van de zorg als bewindvoerder en mentor van mijn zoon met autisme. 

en_GBEN