op locatie, in de natuur (waar het kan)

Susan Boonman-Berson en Rembrandt Zegers

WALKING OUR MINDS (C)

Rational thinking is certainly an important skill; however, when it comes to decision-making, most of the work is done in the background. Sometimes, it’s just about giving your brain the time and space to work through a problem. 

Simon Sinek

Heden ten dage spelen er grote vraagstukken (systeem transities) zoals op het gebied van duurzaamheid. Daarin gaat het om integrale benaderingen en om schakelen met de praktijk. Dat vraagt veel denkkracht en ook nog eens op het juiste moment. Denkprocessen zijn altijd in beweging, maar zijn ze ook altijd effectief? Eén van de beste omgevingen om denkprocessen te helpen zich te verdiepen en te vernieuwen is de natuur. De combinatie van natuur en ‘denkdoorbraken’ is dan ook heel voor de hand liggend. De natuur – in de natuur zijn – vergroot de mogelijkheid om geïnspireerd te raken, ideeën te krijgen en dilemma’s heel anders te gaan zien. 

Walking our minds biedt bestuurders de mogelijkheid te reflecteren op hun denkkaders terwijl ze wandelen in de natuur.

De rol van de natuur

De rol van de natuur is meervoudig. Zo weten wij dat natuur een ontspannend effect heeft. Die ontspanning is helpend om vrij gedachten te kunnen delen en te kunnen reflecteren. Maar natuur roept ook emoties op en heeft een directe impact op ons weten en hoe wij weten. Dat laatste is veel minder bekend. Tenslotte staat onze relatie met de natuur natuurlijk volop in de belangstelling, in relatie tot duurzaamheid, klimaat, biodiversiteit, ruimtegebruik, economie. Wetenschappelijke inzichten rondom mens-dier en mens-natuur relaties zijn sterk in ontwikkeling. Wij houden deze bij en delen ze met anderen.

Het aanbod 

Rembrandt en Susan werken zowel online als op locatie. Online is een hybride vorm waarin het gezamenlijke gesprek via video conferencing verloopt, terwijl het wandelgedeelte fysiek gebeurt. Bij het aanbod op locatie worden alle onderdelen gezamenlijk gedaan. Beide varianten (online en offline) zijn unieke reizen door ieders eigen denken en dat van andere deelnemers, inclusief die van ons als begeleiders.

De wandelingen zijn opgebouwd in een aantal fasen van start naar meer verdieping. Integriteit ligt aan de basis van deze wandelingen en vertrouwelijkheid is een voorwaarde om deel te nemen.

Susan en Rembrandt doceren niet, ze zijn juist persoonlijk en direct in wat ze delen en hoe ze vragen stellen. Zij zorgen voor maatwerk, zodat iedere deelnemer de aandacht krijgt.

Programma 

Het duurt een dagdeel. Data en tijdstip (ochtend of middag) worden ruim van tevoren met deelnemers afgestemd. 

Het programma bestaat uit diverse onderdelen met diverse thema’s. 

Praktische informatie 

Kosten: De kosten van deelname bedragen € 395 excl. BTW per persoon, vooraf te voldoen.

Voor wie? Bestuurders en interne beleidsadviseurs.  

Locatie: Natuurlocaties. 

Tijdsinvestering: Een programma duurt een dagdeel.

Er wordt niet gevraagd om verder tijd te steken in voorbereiding.

Vooraf: Vooraf is er telefonisch contact.

Uitrusting: Het programma wordt in principe bij goed weer uitgevoerd. Maar er zijn geen garanties. De locaties zijn goed toegankelijk en hebben een lage moeilijkheidsgraad wat betreft wandelen.

Catering: In verband met de locaties zijn gedurende de wandeling geen catering faciliteiten beschikbaar.

Sanitair: Een locatie wordt zo uitgezocht dat sanitaire voorzieningen beschikbaar zijn op redelijke (loop) afstand.  

Bereikbaarheid: Deelnemers wordt gevraagd tijdens het programma niet bereikbaar te zijn voor mensen van buitenaf (behalve bij noodgevallen) en zij worden gevraagd hun telefoon daarop af te stemmen (stilte / tril functie). 

KvK: Natuurcentraal en Bear at Work staan ingeschreven bij de kamer van koophandel.

BTW-vrijstelling: Als je dit programma boekt vanuit een organisatie die vrijgesteld is van BTW, hoeven wij geen BTW in rekening te brengen.

Vragen (data) en boeking:

info@natuurcentraal.nl,06-52332075 | susan@bearatwork.nl, 06-30449575  

Susan Boonman-Berson (Dr ir) is onderzoeker, facilitator en spreker als het gaat om de relatie met wilde dieren en hoe vreedzaam om te gaan met de conflicten in deze relatie. (www.bearatwork.org) 

Rembrandt Zegers Ph.D. is onderzoeker, facilitator, ontwikkelaar en spreker als het gaat om de relatie met de natuur, leiderschap en transitieprocessen. (www.natuurcentraal.nl)

 

nl_NLNL