profiel rembrandt zegers 

Ik krijg de meeste energie van verbinden, individuele minds (en bodies) bestaan niet, tenminste niet in de natuur (daar is alles verbonden). Individu zijn is een prachtige uitvinding met vele (liberale) voordelen, maar vaak ook een vloek voor betrokkenen zelf en voor de omgeving. 

Na lagere school en middelbare school in Utrecht, dacht ik wetenschap te gaan bedrijven en studeerde Biologie in Utrecht en Wageningen. De praktijk trok me naar de frontlinie van milieu- en natuur educatie. Daarna werd ik steeds meer gefascineerd door groepen en organisaties en hoe die werken. Organisatieontwikkeling werd mijn vak (Ernst & Young – advies groep Organisatie, Strategie en Verandering). Biologie en organisatie kwamen daarna bij elkaar, eerst bij Greenpeace International, waar ik verantwoordelijk was voor een aantal grote regionale kantoren (o.a. US, Canada, Rusland). Later in onderzoek (toch academisch werk) naar de levende ervaring van werken met de natuur. 

Voor maatschappelijke opgaven en verandering is mijn focus nu op gehelen van wijken, steden, gebieden, het land, de wereld.  Maar ik werk ook met organisaties, groepen en individuen.  

nl_NLNL